SOLIDWORKS Tips | 2 min Leestijd

3 korte tips: MySOLIDWORKS training, software patches en service pack test

Walter Poot
14-10-21

In deze blog vind je 3 korte technische tips over MySolidWorks. Eerder schreven we over het vinden van support op MySolidWorks en over de community die je daar vindt.

1 Online SOLIDWORKS Training

Wist je dat je via MySOLIDWORKS.com online training kunt volgen? Geen volwaardige vervanging voor de trainingen die je bij ons kan volgen natuurlijk, maar wel een leuke aanvulling en wellicht handig als je met iets specifieks vastloopt. Als je een geldig onderhoudscontract hebt, kun je zo kosteloos je SOLIDWORKS vaardigheden naar een hoger niveau tillen.

Balk MySolidWorks

Je vindt in de Training Catalog diverse onderwerpen van 3D CAD tot Simulation en Visualize.

Training Catalog

In de lessen word je stap voor stap geholpen. Je kunt de modellen die in de training worden gebruikt downloaden.

Naast de online lessen kan je via de ‘Technical Sessions’ opnames terugzien van presentaties van SOLIDWORKS techneuten. Tof toch?

Technical Sessions

2 Software patches voor oudere versies van SOLIDWORKS

SOLIDWORKS test grafische kaarten in combinatie met systemen. Dit is handig als je een oudere versie van SOLIDWORKS hebt en benieuwd bent of dat goed gaat met je grafische kaart. In dit overzicht zie je welke driver bij welke versie van SOLIDWORKS goed werkt. Je kan in dit overzicht zelf zoeken naar jouw versie en grafische kaart.

Je vindt dit overzicht op https://www.solidworks.com/support/hardware-certification/ of op MySolidWorks onder Support -> Desktop Solutions -> System Requirements -> Graphics

Hardware certification

Voor de oudere versies van SOLIDWORKS (2017/18/19/20) zijn ook nog een patches beschikbaar die de performance in SOLIDWORKS verbeteren.

Certifications with SOLIDWORKS 2021 have been delayed, and are still ongoing.

Notes:
*For SOLIDWORKS 2017 users, please install this 
patch to enable performance enhancements for the latest graphics cards. Release Notes
*For SOLIDWORKS 2018 users, please install this 
patch to enable performance enhancements for the latest graphics cards. Release Notes
*For SOLIDWORKS 2019 users, please install this 
patch to enable performance enhancements for the latest graphics cards. Release Notes
*For SOLIDWORKS 2020 users, please install this 
patch to enable performance enhancements for the latest graphics cards. Release Notes

 

Deze patches en de database met driver/kaart combinaties vind je ook terug bij Hardware Certification op de website van SOLIDWORKS.

 

3 Service Pack Test

Heb je al jaren een grote wens voor een feature of bewerking in SOLIDWORKS? Hebben ze je nu verteld dat het met de nieuwe versie is opgelost?

Voordat je nu hals over kop de nieuwe versie gaat installeren, is het misschien handig om eerst te testen of het wel gaat werken op de manier zoals jij had verwacht. SOLIDWORKS heeft per versie minimaal 5 service packs waarin steeds problemen worden opgelost. In de nieuwe versies die elk jaar uitkomen worden dan ook nog nieuwe features en mogelijkheden toegevoegd aan de software.

Wil je niet gelijk de nieuwste versie op je pc maar wil je wel kunnen kijken of testen dan kan dat volledig online via de ‘Try SOLIDWORKS’. Dit tabblad vind je op MySolidWorks.

Try SOLIDWORKS

Via de web browser kan je nu alle functionaliteit van SOLIDWORKS testen en bekijken.

Web browser try solidworks

Meer weten?

Lees de eerdere blogs over MySolidWorks of bekijk het webinar over de SOLIDWORKS Customer Portal. Deze portal heeft veel overeenkomsten met MySolidWorks.

Wil je altijd op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsmailing: uitnodigingen voor webinars, info over SOLIDWORKS updates én elke laatste donderdag van de maand de meest recente blogs in je mailbox.
Door op inschrijven te klikken geef je Design Solutions toestemming om je persoonsgegevens op te slaan en te verwerken om je de nieuwsmailing te kunnen bezorgen. Je kunt jezelf altijd uitschrijven.

Walter Poot