SOLIDWORKS 2022 | 1 min Leestijd

3 SOLIDWORKS 2022 Interface verbeteringen

Walter Poot
27-10-21

De komende tijd mag je veel SOLIDWORKS 2022 blogs verwachten! We trappen af met wat korte interface verbeteringen.

Linear Sketch Pattern in SW2022

In de schetsomgeving van SW2022 gebruik je schets entiteiten als referentie voor sketch patterns. Op deze manier hoef je geen extra schetsen of hulplijnen te maken om een patroon op te zetten. En je kunt nu ook een pattern maken van teksten.

 

Lineair Sketch Pattern

Maar hoe maak je nu eigenlijk een ‘Linear Sketch Pattern’? In een open schets, klik je op ‘Linear Sketch Pattern'. Je ziet dan in de Property Manager onder ‘Entities to Pattern’ dat je kunt selecteren van welke Sketch Entities je een Sketch Pattern wilt maken. Vul je waardes in voor de X-as en de Y-as. Zo kun je aangeven hoeveel ‘Spacing’ je wilt tussen Sketch Entities, welk aantal ('Number’) Sketch Patterns je wilt maken. En zie daar, een Linear Pattern verschijnt!

Configuration/Design Table

Met de komst van SW2022 is de Excel ‘Design Table’ uit de feature manager verdwenen. Daarvoor in de plaats is de ‘Configuration Table’ gekomen. In de Configuration Table worden automatisch alle configuraties bijgehouden.

Wil je toch gebruik blijven maken van de Excel variant, dan kan je deze op de gebruikelijke manier toevoegen. Voor het aanpassen van de tabel moet je nu wel via het ‘Edit’ pulldown menu kiezen voor ‘Edit Table’

Edit Configuration Table

Command Search

Ook altijd op zoek naar het juiste commando? Je zoektocht is over met SW2022. Alle commando’s kan je nu eenvoudig terugvinden door de S-key te gebruiken. Daardoor heb je ze altijd bij de hand!

  • Klik op de S-key
  • Gebruik de Command Search
  • Voeg het icoon toe aan je S-key toolbar (de + naast het commando)

Command Search

Wil je deze nieuwe functie in actie zien? SOLIDWORKS heeft een korte video gemaakt over de User Experience verbeteringen in SOLIDWORKS 2022: 

Meer weten?

Wil je álle nieuwe functies in SOLIDWORKS 2022 zien? Bekijk dan het What’s New webinar. Voor meer SOLIDWORKS 2022 verbeteringen houd ook onze blog in de gaten.

Wil je altijd op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsmailing: uitnodigingen voor webinars, info over SOLIDWORKS updates én elke laatste donderdag van de maand de meest recente blogs in je mailbox.
Door op inschrijven te klikken geef je Design Solutions toestemming om je persoonsgegevens op te slaan en te verwerken om je de nieuwsmailing te kunnen bezorgen. Je kunt jezelf altijd uitschrijven.

Walter Poot