Design Solutions Blog
Alles over SOLIDWORKS – tips, nieuws en innovatie
10-mei-2017 13:27:16

SOLIDWORKS 3D CAD software - en aanvullende software voor bijvoorbeeld simulatie, databeheer en productconfiguratie - is voor veel bedrijven in de maakindustrie onmisbaar. Wie maximaal gebruik wil maken van de kracht van SOLIDWORKS, doet er goed aan een onderhoudscontract af te sluiten. Op welke manieren zorgt een onderhoudscontract voor betere prestaties van uw designers en engineers? We zetten de 5 belangrijkste factoren op een rij.

1. Up-to-date = up-to-speed

Het SOLIDWORKS onderhoudscontract is gericht op het up-to-date houden van uw softwarepakketten. Over de gehele breedte wordt SOLIDWORKS continu doorontwikkeld, met als doel uw ontwerpproces sneller, beter en eenvoudiger te maken. Iedere nieuwe release omvat bijvoorbeeld uitbreidingen die het opzetten van 3D modellen vereenvoudigt en versnelt, en slimme integraties van het SOLIDWORKS ecosysteem. Werken met een verouderde versie betekent dus dat uw designafdeling niet op vol vermogen kan presteren.

2. Altijd een helpende hand

Wanneer u een SOLIDWORKS onderhoudscontract afsluit, krijgt u automatisch onbeperkt toegang tot de helpdesk van Design Solutions. Engineers kunnen hier tijdens kantooruren met al hun vragen rond SOLIDWORKS terecht. Hierbij is het voor gebruikers van belang dat er gecertificeerde SOLIDWORKS specialisten werken met vakinhoudelijke kennis. Hoe sneller de helpdesk tot de kern van het probleem kan komen, des te sneller kan uw medewerker weer verder.

3. Praktijkgerichte handleidingen

Naast de helpdesk kunnen uw medewerkers gebruik maken van gedegen naslagwerken, waarin veel gebruikte functies snel te vinden zijn. SOLIDWORKS bevat enorm veel functionaliteiten, die verborgen blijven voor wie zich niet verdiept in de materie. Ook kunnen eenvoudige stappenplannen en instructies uw afdeling veel tijd besparen. De specialisten van Design Solutions hebben bijvoorbeeld belangrijke tips & tricks samengevat in een how to-gids, waar houders van een onderhoudscontract gebruik van kunnen maken.

RefCards bij onderhoudscontract SOLIDWORKS 2017

De door onze specialisten ontwikkelde refcards zijn gebundeld in de how to-gids. Refcards helpen op dagelijkse basis om specifieke tools slimmer en sneller te gebruiken. 

RefCards bij onderhoudscontract SOLIDWORKS 2017

4. Toegang tot mySOLIDWORKS.com

In deze Customer Portal van SOLIDWORKS vindt u een uitgebreide kennisbank met veel gestelde vragen en uitgebreide antwoorden. Als houder van een onderhoudscontract krijgt u bovendien exclusief toegang tot videotutorials, kennisartikelen en nog veel meer.

5. Kennisdeling

De productiviteit van uw designafdeling is uiteraard afhankelijk van de kwaliteit van uw software, maar minstens zo belangrijk is de kennis over hoe de software goed in te zetten. Design Solutions organiseert met regelmaat seminars voor bedrijven met een actief onderhoudscontract, waarin concrete onderwerpen behandeld worden en kennis overgedragen. Ook het volgen van SOLIDWORKS trainingen is financieel aantrekkelijker voor houders van een actief onderhoudscontract.

Klik voor meer informatie over de specifieke onderdelen van een SOLIDWORKS Onderhoudscontract