Design Solutions Blog
Alles over SOLIDWORKS – tips, nieuws en innovatie

Al benieuwd naar SOLIDWORKS 2020? Download dan de betaversie! Jouw kans om de nieuwe mogelijkheden te ervaren én aanvullende verbeteringen voor te stellen. Door issues te loggen kun je nog prijzen winnen bovendien! 

Bij een SOLIDWORKS PDM update komt meer kijken dan alleen de software updaten. Het is belangrijk om alle bestanden vooraf in te checken en na afloop nog een paar handelingen te doen. Tot slot kun je veel tijd besparen door een waarschuwingsmelding in één batch over te slaan. Deze blog geeft 3 tips voor een succesvolle PDM update.

We raden je aan om een PDM update door een expert te laten doen. Deze blog is zeker geen compleet stappenplan voor een update. Dit zijn slechts tips. Begin je na deze woorden te twijfelen of je dit zelf moet doen, doe het dan niet. Schakel dan de PDM-experts van Design Solutions in. Dan verloopt de update zonder problemen.

Sinds SOLIDWORKS 2018 kun je de Admin Portal gebruiken. Hier kun je je licenties inzien en beheren. Je kunt hier ook een licentie omzetten van ‘Machine Activation’ naar ‘Online Licensing.

De tijden veranderen. Vroeger bestonden SOLIDWORKS licenties uit een uniek serienummer, een dongle met een unieke code én een registratiecode. Gelukkig heeft de ontwikkeling niet stilgestaan.

Met SOLIDWORKS PDM beheer je bestanden in een beveiligde omgeving en kun je versiehistoriek opbouwen en terugkijken. Deze bestanden bewaar je na het inchecken op een centrale server in een digitale kluis. Deze digitale kluis wordt een ‘Vault’ genoemd.

Het is van groot belang dat je deze omgeving regelmatig een back-up maakt. Op deze manier voorkom je dataverlies door bijvoorbeeld virussen of hardwareproblemen. Je wilt natuurlijk niet dat je maanden aan ontwerpen verliest.

Regelmatig krijgen we de vraag of we SOLIDWORKS kunnen koppelen aan een ERP-systeem zoals Ridder iQ of SAP. Soms worden we ook benaderd door bedrijven die een ‘koppeling’ hebben waar ze niet tevreden over zijn. Wij rekenen doorgaans vijf dagen om een interface tot stand te brengen tussen SOLIDWORKS en een ERP-systeem. Waarom lees je verderop.

Waarschijnlijk heb je er al wel eens over gehoord: Social Collaboration Services. SOLIDWORKS en moederbedrijf Dassault Systèmes communiceren er veel en vaak over. Maar wat is het eigenlijk? Wat is de meerwaarde voor jouw ontwerpproces en bedrijf? In deze blog lichten we een tipje van de sluier.

Dit jaar was ik te gast bij DriveWorks World. De conferentie was bij MicroTek in het hart van Chicago, op loopafstand van Lake Michigan. De zondag voor het event konden we, onder een heerlijk zonnetje, nog enkele highlights van de stad verkennen. Zowel de “The Bean” als de skyline van Chicago vanaf de “Willis Tower” zijn echte aanraders! Tot zover het toeristisch verslag. Wat bracht DriveWorks World 2019?

We krijgen regelmatig vragen van klanten over onderhoudscontracten voor SOLIDWORKS. We merken dat er onduidelijkheid over bestaat. Dit zijn de vragen die het meest gesteld worden:

  • Waarom heb je een onderhoudscontract voor SOLIDWORKS nodig?
  • Waarom is een onderhoudscontract voor SOLIDWORKS zo duur?
  • Wat levert een onderhoudscontract mij op?

Vanaf SOLIDWORKS Visualize Professional 2019 is er een compleet nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de software: “Physics Simulation”. Hiermee kun je 3D modellen laten reageren op omgevingsinvloeden zoals ze dat in de echte wereld ook zouden doen.