<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bug bij het converteren van bestanden van SOLIDWORKS PDM 2019 naar 2020

Bij het converteren van SOLIDWORKS bestanden van PDM 2019 naar 2020 via de File Version Upgrade Tool treedt een bug op. In plaats van het laatst gerefereerde bestand wordt een ouder bestand geopend. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Hierdoor worden samenstellingen vernieuwd en opgeslagen, refererend aan de verkeerde configuraties van onderdelen (parts of subsamenstellingen).

File Version Upgrade Tool is niet meer nodig!

Trouwens, wist je dat de File Version Upgrade Tool helemaal niet meer nodig is? SOLIDWORKS 2020 laadt sneller samenstellingen in waardoor dit losse tooltje overbodig is geworden. Lees hier meer over deze verbetering: http://help.solidworks.com/2020/English/WhatsNew/c_improved_open_save.htm

Voorbeeld van een niet-kloppende verwijzing

bug

Bij welke versies speelt het probleem?

  • SOLIDWORKS PDM 2018 SP0 t/m SP5
  • SOLIDWORKS PDM 2019 SP0 t/m SP4
  • SOLIDWORKS PDM 2020 SP0

De File Version Upgrade Tool zal in PDM 2019 SP5 en PDM 2020 SP1 gerepareerd zijn.

Hoe voorkom ik dit probleem?

Je kunt een gerepareerde File Version Upgrade Tool downloaden via de Customer Portal van SOLIDWORKS. Deze zal alleen toekomstige fouten voorkomen. Deze hotfix repareert dus niet de bestanden die al verkeerd zijn opgeslagen.

Je vindt de hotfix op https://www.solidworks.com/customerportal. Ga daar naar de Knowledge Base. Zoek daar op S-077143. Download de nieuwe versie en je kunt aan de slag!