Design Solutions Blog
Alles over SOLIDWORKS – tips, nieuws en innovatie
13-jun-2019 9:30:12

De tijden veranderen. Vroeger bestonden SOLIDWORKS licenties uit een uniek serienummer, een dongle met een unieke code én een registratiecode. Gelukkig heeft de ontwikkeling niet stilgestaan.

Vanaf 2007 werd online productactivatie mogelijk voor standalone licenties. Dat verhoogde de vrijheid enorm omdat je de licentie hierdoor op iedere werkplek kon gebruiken.

Bij netwerklicenties ligt dat anders. Een voorwaarde is dat je een verbinding hebt met het kantoornetwerk, maar dat is echter niet altijd het geval. Om het toch mogelijk te maken thuis SOLIDWORKS te gebruiken, ontstond de Home Use License. En die gaat dus verdwijnen.

De Home Use License (HUL) verdwijnt

Sinds 1 mei geeft SOLIDWORKS al geen nieuwe HUL meer uit en per 4 oktober worden de huidige licenties uitgefaseerd. Home Use licenties zijn door de vooruitgang overbodig geworden. Mobiel werken is de norm geworden en geen uitzondering meer. In deze blog leggen we uit hoe je thuis gebruik kan maken van SOLIDWORKS.

2

Hoe kan ik thuis gebruik maken van SOLIDWORKS?

Heb je nu een Home Use Licentie?

Je kunt de Home Use licentie blijven gebruiken als deze nu geactiveerd is, maar nieuwe activeringen zijn niet meer mogelijk. Je kunt thuis gebruikmaken van SOLIDWORKS tot 4 oktober.

Je bent fysiek aanwezig en je bent verbonden met het bedrijfsnetwerk

Niks aan de hand. Als je op kantoor bent wordt je licentie vanzelf via de network license manager toegewezen en teruggegeven. Zodra je SOLIDWORKS opstart, geeft de license manager je een licentie. Wanneer je SOLIDWORKS afsluit, wordt je licentie automatisch vrijgegeven en is deze beschikbaar voor een andere gebruiker.

Je bent op een andere locatie en verbonden via VPN

Ook dit is geen probleem. Door de VPN-verbinding met je bedrijfsnetwerk is het net alsof je op kantoor werkt. Daarom zal de network license manager dit op dezelfde manier oplossen als wanneer je fysiek op kantoor bent!

Je bent op een andere locatie en niet verbonden via VPN

Om thuis of ergens anders SOLIDWORKS te gebruiken zonder een VPN, kun je een license lenen via de ‘borrow’-functie. Je zult hiervoor wel eerst via het interne netwerk of VPN moeten verbinden.

1

Iedere SOLIDWORKS PC maakt gebruik van de SOLIDNetWork license manager. Via 3 eenvoudige clicks kun je daarin een licentie voor bepaalde tijd lenen. Zo doe je dat:

  1. Start de SOLIDnetwork license manager op.
  2. Selecteer het tabblad “License Borrowing”
  3. Selecteer het gewenste product
  4. Kies de gewenste einddatum.
  5. Klik op ‘Borrow’

Mocht je een verkeerde licentie hebben geselecteerd kun je deze teruggeven via de knop ‘Return’.

Als je deze stappen doorlopen hebt kun je SOLIDWORKS op de laptop of PC opstarten zonder een netwerkverbinding en zónder een actieve koppeling met de SOLIDNetWork License Manager. You did it!

Vragen

Heb je vragen over de verschillende vormen van SOLIDWORKS licenties? Neem dan contact op voor een advies op maat. Ben je al klant bij Design Solutions, dan kun je onze helpdesk bellen voor ondersteuning.

Neem contact op

Terug naar blogoverzicht
Terug naar Home

Gratis adviesgesprek

Ontdek hoe jij met SOLIDWORKS betere ontwerpen, lagere kosten en kortere ontwikkeltijden realiseert.