<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Download gratis extra materialen voor SOLIDWORKS Visualize

Je krijgt bij SOLIDWORKS Visualize een standaardbibliotheek aan materialen. Deze kun je natuurlijk uitbreiden met zelfgemaakte materialen, maar het kost veel tijd om ze te maken. Ben je op zoek naar een flinke uitbreiding van je materialenbibliotheek? Dan hebben we goed nieuws voor je!

In de NVIDIA Materials bibliotheek vind je meer dan 2000(!) MDL materialen. MDL staat voor Material Definition Language. Deze materialen zijn gebaseerd op de echte materialen, wat ze zeer krachtig maakt. De bibliotheek wordt constant uitgebreid met nieuwe, realistische materialen en is te downloaden via NVIDIA vMaterials.

Bekijk de video hieronder voor een voorproefje!

 

Hoe installeer je NVIDIA Materials?

vMaterials

Na het downloaden en installeren van de NVIDIA vMaterials heb je toegang tot de onderstaande mappen:

mappen vMaterials

De bibliotheek van nVidia bestaat uit verschillende materiaalsoorten in diverse mappen. In iedere map staat steeds een hele verzameling met thumbnails gevolgd door één .mdl material. Het .mdl bestand bevat alle vooraf ingestelde varianten.

De makkelijkste manier om deze materialen toe te passen is om het .mdl bestand te verslepen van Windows Verkenner naar SOLIDWORKS Visualize en los te laten op de geometrie zoals te zien op onderstaande afbeelding.

rendering materials

Je kunt ieder materiaal aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan kleuren, verlopen, reflectie, rotatie, ruwheid van het oppervlak. De beschikbare instellingen hangen af van het type materiaal.

Visualize bol

Zodra je het juiste materiaal gevonden hebt stel je het in zoals je wilt. Vervolgens kun je deze ook opslaan in je eigen Visualize bibliotheek. Dit maakt het in de toekomst makkelijker om de deze materialen toe te passen op je 3D modellen. Selecteer hiervoor de Appearance en klik vervolgens op Save Appearance.

Appearances

Meer weten?

SOLIDWORKS Visualize is een krachtige tool om je ontwerpen overtuigend te laten zien. Het oog wil tenslotte ook wat. Maar het is wel een heel ander vak dan modelleren! Wil jij beter leren visualiseren, renderen en meer? Volg dan onze Visualize training.