Design Solutions Blog
Alles over SOLIDWORKS – tips, nieuws en innovatie
20-apr-2018 14:24:00

Wat is er nieuw in DriveWorks 16?

Tijdens DriveWorks World 2018 van 16 tot en met 18 april, presenteerde Glen Smith, de trotse oprichter, CEO en rastechneut, al weer de 16e versie van DriveWorks, dé design automation tool speciaal ontwikkeld rondom SOLIDWORKS. Met zijn typische Manchester accent vertelde Glen over de nieuwe mogelijkheden van de laatste versie. Verderop vind je de highlights van de ‘What’s New'.

DriveWorks CEO Glen Smith presenteert DriveWorks 16

Gecertificeerd

Geert Hendrikx en ik gaan al een aantal jaren naar DriveWorks World om ons te laten bijpraten over de nieuwste toepassingen en mogelijkheden. Dit jaar was onze Belgische collega Kurt Ponjaert voor het eerst van de partij. Kurt mag zich nu ook ‘Certified DriveWorks Professional’ noemen, de derde binnen Design Solutions.

DriveWorks consultants van Design Solutions tijdens het seminar

Brede en gebruiksvriendelijke toepassingen

Tijdens de vele gebruikerspresentaties werd duidelijk hoe divers de toepassingen van DriveWorks zijn. Je kunt klanten jouw product laten configureren via gebruiksvriendelijke webformulieren, inclusief 3D previews van de gekozen configuratie.

De producten tijdens de klantpresentaties varieerden van het configureren van steunzolen en scientific glassware via een webbrowser, tot architecten die binnen enkele dagen een nieuw brugontwerp maken waar ze vroeger maanden of jaren over deden.

 DriveWorks 16 toepassing voor 360 glasswareDriveWorks 16 voorbeeld van een brugontwerp

 

 

 

 

Passie met een vleugje Engelse humor

Tijdens het driedaagse event werd mij weer duidelijk hoe gepassioneerd het DriveWorks team is om in contact te komen met hun klanten. Het team wil er oprecht achter komen hoe ze hun product nóg beter kunnen maken.

Uiteraard was er op zijn tijd ruimte voor een komische noot. Het DriveWorks team vertelde in een presentatie hoe ze zelf DriveWorks gebruiken om bijvoorbeeld bier te brouwen (‘automation IPA’) en hoe ze met de nieuwste techniek een online 3D Zeeslagspel (Battleship) opzetten.

3D Slagschip in DriveWorks tijdens DriveWorks World 2018Automation IPA met DriveWorks 16 tijdens DriveWorks World 2018 Automation IPA bier tijdens DriveWorks World 2018

What’s new: mijn Top 5

De laatste versie van DriveWorks bevat ontelbare nieuwe features en verbeteringen dus er is voor elk wat wils. Hieronder volgt mijn top 5:
1. CPQ-template
2. Specification Timers
3. Generation Tasks
4. Specification Macro ‘Flow’
5. 3D Preview

 1: CPQ-template

DriveWorks is primair een tool waarmee je alles vanaf 0 kan ontwerpen, maar DriveWorks heeft nu ook een template waarmee je vlot een Webshop op kan zetten zodat je snel up and running bent.

Via deze zogenaamde CPQ-template (Configure Price Quote) kun je in DriveWorks 16 nog meer functies eenvoudig in de web-interface instellen. De template biedt de flexibiliteit die je van DriveWorks gewend bent en is volledig aanpasbaar aan jouw wensen. Je kunt bijvoorbeeld gebruikers en producten toevoegen, maar ook lettertypes en kleuren aanpassen.

Overzicht van nieuwe CPQ template in DriveWorks 16Voorbeeld van nieuwe CPQ template in DriveWorks 16 CPQ template in DriveWorks 16 voor webshopautomatie

Op driveworkslive.com kun je zelf de mogelijkheden van de CPQ testen. Op de online Help pagina’s vind je een overzicht van de mogelijkheden van de CPQ template. 

 2: Specification Timers

Er is een interval mogelijkheid toegevoegd aan specification macro’s met zogenaamde Specification Timers. Hierdoor hoef je niet meer op een knop te drukken om een update te doen.
Je kunt bijvoorbeeld een interval instellen om je scherm van Zeeslag bij te werken en te zien of je tegenspeler al een zet heeft gedaan. Of je gebruikt het om een animatie te laten afspelen in je 3D-preview op je website.

 3: (Nog meer) Generation Tasks

Generation tasks zijn kleine configureerbare macro’s die je tijdens het genereren kunt laten uitvoeren. Dit kan variëren van het toevoegen van BOM-balloons aan een drawing view, tot het assembleren van een ketting van onderdelen. Het gaat te ver om alle nieuwe Generation Tasks in DriveWorks 16 in dit blog te bespreken, dus klik op een specifieke task in onderstaande lijst als je meer wilt weten.

 4: Verbeterde Specification Macro ‘Flow’

Het is nu een stuk makkelijker geworden om logica aan te brengen in de uitvoering van specification macro’s. Een compleet nieuw systeem maakt inzichtelijk hoe informatie wordt doorgegeven en acties elkaar opvolgen (wat met het traditionele programmeren een aardige puzzel was). Door nodes te verbinden zie je snel wat waardoor wordt getriggerd. Online vind je verschillende voorbeelden van dit soort verbindingen.

Specification macro flows in DriveWorks 16

 5: Verbeterde 3D Preview

Wanneer de formulieren van DriveWorks in een webbrowser worden getoond, kun je gebruikmaken van de DriveWorks 3D Preview. Ook deze functie is verbeterd en uitgebreid. Een van de meest opvallende is een extra viewport op het 3D model, zodat je bijvoorbeeld altijd het bovenaanzicht in de gaten kunt houden van opgestelde meubels, of drie orthogonale aanzichten van een onderdeel op het scherm hebt.

 DriveWorks 16 Verbeterde PreviewVoorbeeld van verbeterde preview in DriveWorks 16

 

 

 

 

Aanrader

DriveWorks World is een echte aanrader. Naast dat je de mensen achter DriveWorks beter leert kennen, ontdek je altijd weer wat nieuws over de ‘wondere wereld’ van DriveWorks. We kijken nu al uit naar de volgende editie.

 

 

 

 

 

< Blog overzicht

Gratis adviesgesprek

Ontdek hoe jij met SOLIDWORKS betere ontwerpen, lagere kosten en kortere ontwikkeltijden realiseert.