Design Solutions Blog
Alles over SOLIDWORKS – tips, nieuws en innovatie
9-mei-2019 11:26:08

Dit jaar was ik te gast bij DriveWorks World. De conferentie was bij MicroTek in het hart van Chicago, op loopafstand van Lake Michigan. De zondag voor het event konden we, onder een heerlijk zonnetje, nog enkele highlights van de stad verkennen. Zowel de “The Bean” als de skyline van Chicago vanaf de “Willis Tower” zijn echte aanraders! Tot zover het toeristisch verslag. Wat bracht DriveWorks World 2019?

2

Training & Certificering

De eerste twee dagen van het evenement waren ingeruimd voor trainingen en certificeringen voor DriveWorks Professional. Naast de DriveWorks Pro training kon je ook een Sales Configurator training volgen. Dit is een nieuwe training die sinds dit jaar ook beschikbaar is voor niet CAD-gebruikers.

DriveWorks gemeenschap

De 200 aanwezigen kwamen van over de hele wereld. Iedereen die je spreekt op het event, of het nu gebruikers of resellers zijn, is enthousiast over de software. Tijdens presentaties en tijdens de lunch werd gepassioneerd verteld hoe DriveWorks de dagelijkse processen drastisch versnelt.

Er hingen grote vellen papier op de muur waar gebruikers hun suggesties voor verbeteringen deelden. Ontwikkelaars van DriveWorks gingen aan de hand van de suggesties in gesprek met gebruikers. Kortom, veel kansen om je feedback te delen met de mensen achter de software.

Epische vernieuwingen

Glen Smith, de CEO van DriveWorks, presenteert ieder jaar op zijn eigen humoristische wijze “What’s New” in de nieuwe DriveWorks release. Hij maakte de nieuwste ontwikkelingen bekend en had ons gevraagd om een welgemeend “EPIC” door de zaal te schreeuwen bij vernieuwingen van epische proporties. EPIC!

1-1

Wat is er verbeterd in DriveWorks 17?

Component Details en preview in DriveWorks

In DriveWorks 17 kan je van geselecteerde componenten een voorvertoning en Custom Properties zien. Voorheen kon het weleens flink zoeken zijn in grote samenstellingen om het juiste component te vinden. Met deze vernieuwing zie je gelijk of je het juiste onderdeel gevonden hebt. EPIC!

4

Verbeterde Textures in Drive3D formaat

DriveWorks heeft een viewer waarmee je 3D-modellen live op het web kan zien. Dit kan in iedere browser omdat het gebruik maakt van WebGL. Je kunt individuele componenten uitwisselen, verplaatsen en roteren. Je kunt ook textures van de componenten aansturen.

5

Je kunt nu ook gelaagde textures zoals een bump map toevoegen. Hierdoor worden je 3D views realistischer. En dat allemaal live in een browser. EPIC!

Integration Theme in DriveWorks Live

Er is een volledige WebAPI gemaakt voor DriveWorks Live. De WebAPI maakt het mogelijk om je configurator volledig te integreren in je bedrijfswebsite. Dit is best bijzonder. Nu kunnen klanten live hun gewenste product configureren op jouw website. En vervolgens een bestelling plaatsen. Alles is gekoppeld aan DriveWorks. Producten op maat maken zonder handmatige handelingen, top toch? EPIC!

Je vindt deze functie bij Theme Configuraton

6

 

License Manager en toevoegen dynamische licenties

Vanaf DriveWorks 17 is het mogelijk om OnDemand dynamisch licenties toe te voegen. Dat is handig als je tijdelijk extra capaciteit nodig hebt als je bijvoorbeeld op een beurs staat. Achteraf wordt het maximale gebruik in rekening gebracht. Een andere verandering is dat de licenties voortaan worden gehost binnen de license manager. Zo kunnen meerdere servers worden ingezet voor het hosten van configuratiewebsites. 

7

Bezoek DriveWorks World 2020

Volgend jaar vindt DriveWorks World plaats in Engeland, een stuk dichterbij dus. Het is een echte aanrader: je leert over alle nieuwe ontwikkelingen van de software en je leert het DriveWorks Team kennen. De uitgelezen kans om direct te schakelen met de mensen die de software maken waar jij mee werkt. Kom ook eens. Ik kijk er zelf alweer naar uit!

Terug naar blogoverzicht
Terug naar Home

Gratis adviesgesprek

Ontdek hoe jij met SOLIDWORKS betere ontwerpen, lagere kosten en kortere ontwikkeltijden realiseert.