SOLIDWORKS Tips & Tricks
Haal meer uit SOLIDWORKS.
6-jul-2016 8:00:00

Regelmatig is het nodig achteraf een aanpassing te doen in geïmporteerde geometrie. Omdat het model in andere 3D CAD software is ontworpen kunnen deze aanpassingen lastig en tijdrovend zijn. Of erger, het gewenste resultaat wordt niet behaald. SOLIDWORKS heeft verschillende surfacing features waarmee u aanpassingen aan geïmporteerde modellen snel kunt uitvoeren. Zoals de feature “Delete Edge”.

De "Delete Edge” feature is te vinden onder de rechtermuisknop in de sectie "Face".

Functie_onder_de_rechtermuisknop.png

Delete Face

In onderstaand voorbeeld moet een kamerboring worden verwijderd en het surface worden hersteld tot een mooi egaal vlak. Verwijder de overbodige vlakken met de “Delete Face” feature. 

Binnen de “Delete Face” feature bestaan 3 mogelijkheden:

  1. Delete
  2. Delete and Patch
  3. Delete and Fill

Kamerboring_verwijderen_en_surface_herstellen.gif

In dit voorbeeld kunnen de opties "Delete and Patch" en "Delete and Fill" niet worden gebruikt. Ze slagen er namelijk niet in om de faces te verwijderen en het resulterende gat in het surface egaal te herstellen. Kies daarom voor de optie "Delete" en herstel zelf de gaten.

Optie_1_zelf_gaten_herstellen.gif

Delete Edge

Om het vlak te herstellen kunt u gebruik maken van verschillende surfaces features, zoals “Filled Surface” of “Boundary Surface”. Met deze functies herstelt u het vlak maar dit geeft nog steeds een zichtbare tangent edge op het onderdeel:

Tangent_edge_nog_steeds_zichtbaar.png

Een vrij onbekende functie in SOLIDWORKS is de feature “Delete Edge”. Hiermee vermijdt u deze tangent edge. De functie is gemakkelijk te gebruiken: selecteer de edges van het gat en druk op de delete toets op het toetsenbord. De keuze om een gat/gaten te verwijderen verschijnt!

Functie_kiezen.gif

 

 

SOLIDWORKS Complexe vormen training

Wilt u meer weten over het modelleren van complexe vormen met behoud van flexibiliteit? Mis onze training "Complexe Vormen" niet en verbeter uw vaardigheden in:

  • Afrondingen (Fillets)
  • Complexe overgangen (Blend, Sweep en Loft in combinatie met Guide Curves)
  • Het opzetten van Surfaces
  • Gebruik van Advanced Features (Freeform, Deform, Indent en Flex)
  • Het gebruik van 3D curves

Meer informatie en trainingsdata <https://www.designsolutions.nl/>

Nieuwsupdates ontvangen?

Blogs op onderwerp

see all

Recente blogs