Overige | 1 min Leestijd

Gebruik je de gratis versie van DraftSight? Lees dan dit artikel!

Jeroen Spee
08-08-19

Zoals veel mechanical engineers weten is DraftSight een handige tool om 2D-tekeningen te openen, te bewerken en te creëren in een native DWG/DXF-formaat. De interface lijkt veel op die van andere CAD programma’s wat het gebruiksgemak ten goede komt.

1-3

DraftSight is niet meer gratis

Met de komst van DraftSight versie 2019 heeft moederbedrijf Dassault Systèmes ook de licentiestructuur veranderd. Het gevolg is dat de gratis variant van DraftSight niet meer beschikbaar is. Vanaf 1 januari 2020 moet je altijd betalen voor DraftSight, zelfs voor de basisvariant.

Ik heb de gratis versie, wat nu?

Als je de gratis versie van DraftSight nu al geïnstalleerd hebt, kun je die nog tot 31 december 2019 blijven gebruiken. Vanaf 2020 is het niet meer mogelijk om de gratis variant te gebruiken.

Kan ik de gratis DraftSight applicatie nog snel effe downloaden?

Tegelijk met het nieuws dat de gratis versie van de DraftSight applicatie komt te vervallen, werd de mogelijkheid om de basisversie van DraftSight te downloaden verwijderd. Je kunt nu dus niet niet meer de gratis DraftSight applicatie downloaden en installeren.

Als je nog ergens een download van het installatiebestand vindt op je PC, kun je die ook niet meer activeren. Alleen als je nu DraftSight 2018 hebt draaien, kun je de gratis versie dus nog gebruiken.

Ik wil toch DraftSight blijven gebruiken, wat nu?

Je kunt nu kiezen uit drie nieuwe - betaalde - versies van DraftSight :

  • DraftSight Standard
  • DraftSight Professional
  • DraftSight Premium

Deze pakketten zijn zowel in een standalone variant te verkrijgen als in een netwerk versie. De standalone applicatie koop je rechtstreeks in de door Dassault Systèmes geautoriseerde webshop van Cleverbridge. Voor de netwerk versie DraftSight Enterprise kun je bij ons terecht voor een offerte en uiteraard support.   

Welke DraftSight CAD SOFTWARE past het best bij je?

Bekijk onze webpagina voor de mogelijkheden https://www.designsolutions.nl/draftsight

 

 

Wil je altijd op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsmailing: uitnodigingen voor webinars, info over SOLIDWORKS updates én elke laatste donderdag van de maand de meest recente blogs in je mailbox.
Door op inschrijven te klikken geef je Design Solutions toestemming om je persoonsgegevens op te slaan en te verwerken om je de nieuwsmailing te kunnen bezorgen. Je kunt jezelf altijd uitschrijven.

Jeroen Spee