Design Solutions Blog
Alles over SOLIDWORKS – tips, nieuws en innovatie
24-jul-2019 15:29:49

Ben jij elektrotechnisch ontwerper en zou je graag eenvoudig wijzigingen willen doorvoeren en sneller documentatie genereren? SOLIDWORKS Electrical Component Browser biedt de uitkomst.

Mechanische engineers weten al hoe handig SOLIDWORKS drawings, parts, assemblies en BOMs verbindt. Een wijziging van een part wordt automatisch doorgevoerd in assemblies, drawings en BOM’s. Zo bespaar je veel tijd en verklein je de kans op fouten.

In deze blog lees je hoe ook jij als elektrisch ontwerper de vruchten plukt van SOLIDWORKS.

Wat is de Component Browser?

De Component Browseris de kern van de samenhang binnen SOLIDWORKS Electrical.  De Component Browser houdt alle componenten bij in het ontwerp. Elk symbool in het ontwerp is verbonden met deze elektrische en mechanische componenten. Daardoor heb je een vast referentiepunt voor elk component van het ontwerp.

1-1

Je kunt componenten die niet aan een symbool gekoppeld zijn tóch opnemen in je ontwerp en dus in de BOM (bijvoorbeeld een behuizing, wartels, din-rails).

SOLIDWORKS Electrical zorgt ervoor dat het ontwerp niet enkel een bundel van tekeningen is, maar een digitale replica van je complexe ontwerp.

Sneller ontwerpen bijwerken

De component browser verkort de tijd die nodig is om wijzigingen in het ontwerp te maken. Het is dus veel meer dan een boodschappenlijst.

2De SOLIDWORKS Component tree geeft alle sub-assemblies en parts weer die geassocieerd zijn met de assembly.

Electrical zet wijzigingen in het ontwerp direct door in kruisverwijzingen, bedrading en andere relevante symbolen. Het maakt niet uit of deze wijzigingen over meerdere pagina’s verspreid zijn.

Dankzij deze slimme automatische handelingen bespaar je enorm veel tijd. En je ontwerp blijft kloppen in álle revisies.

5Door een component uit te klappen worden alle symbolen die gelinkt zijn zichtbaar. Het Go-To commando geeft de mogelijkheid om snel de gelinkte symbolen op hun plaats in het schema te tonen.

Meer leren over Electrical

SOLIDWORKS Electrical stroomlijnt het ontwerpproces zodat engineers sneller kunnen werken. Wil je ook je ontwerpproces versnellen? Volg dan een training bij ons.

SOLIDWORKS Electrical 2D Basistraining Schematic (2 dagen)

Als je meer wil weten over de mogelijkheden van SOLIDWORKS Electrical, volg dan de Basistraining Schematic. In twee dagen leg je een solide basis om efficiënt elektrotechnische ontwerpen te maken.

Meer info en inschrijven.

SOLIDWORKS Electrical 3D Basistraining (1 dag)

Wil jij elektrische schema’s integreren in 3D modellen van machines of andere producten? Volg dan de Electrical 3D Basistraining.

Meer info en inschrijven.

 

SOLIDWORKS Electrical Vervolgtraining Intermediate (1 dag)

Toe aan een uitdaging? In deze training leer hoe je de meer geavanceerde mogelijkheden van Electrical 3D benut.

Meer info en inschrijven.

 

Terug naar blogoverzicht
Terug naar Home
SOLIDWORKS Deals