SOLIDWORKS Tips | 1 min Leestijd

SOLIDWORKS 2021: 4 parts verbeteringen

Arne Van Nieuwenhuyze
01-10-20

We tellen af … de release van SOLIDWORKS 2021 komt steeds dichterbij! Zoals beloofd houden we je op diverse manieren op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Dit jaar hebben we in plaats van een Innovatiedag op een fysieke locatie een Innovatieweek op afstand! In deze week geven we diverse webinars om de komst van SOLIDWORKS 2021 te vieren. Daarbij komt natuurlijk de vertrouwde What’s New van Berry Mulder aan bod. Verder kun je deelnemen aan onze sessies over Product Data Management en Virtueel testen.

We houden je ook via een blogserie op de hoogte van alle wijzigingen. In deze blog behandelen we 4 verbeteringen op het gebied van parts.

1 Redo voor features!

Heb je een wijziging ongedaan gemaakt, maar wil je dat dan weer ongedaan maken?

Wil jij die mooie chamfer of fillet terugtoveren? Goed nieuws! Vanaf SOLIDWORKS 2021 kan je nu ook een redo uitvoeren op features! Deze functie werkte tot deze release alleen op schetsen.

Waar je undo als een tijdmachine naar het verleden kan zien, is de redo een soort ‘Back to the Future’.

Deel 2 A

Wil je terug naar de toekomst? Je kan meer dan 60 keer redo uitvoeren. Dit zou meer dan genoeg moeten zijn om je hele part te re-do-en!

Je kunt ook uit de lijst een punt kiezen, zodat je precies de versie krijgt die je zoekt.

Deel 2 B

2 Equations toevoegen in de properties en cut list properties

Je kunt equations toevoegen en evalueren in de properties en cut list properties. Zo kun je bijvoorbeeld material cost berekenen door de prijs per kilo met het gewicht te vermenigvuldigen.


Deel 2 C

 

Je kan dit doen in:

  • Custom properties
  • Configuration specific properties
  • Weldment cut list properties
  • Sheet metal cut list properties

3 Trim/extend opties voor Weldments

Nieuwe trim opties voor verstek gezaagde profielen.

Deel 2 D

Je hebt vanaf SOLIDWORKS 2021 meer opties om profielen van verschillende types of afmetingen in verstek aan te passen. Zo kan je de profielen nog beter en mooier op elkaar laten aansluiten.

4 Manipuleer makkelijker je Structure System

Sinds SOLIDWORKS 2020 kun je gebruikmaken van een Structure System om de positie en hoek van een profiel aan te passen. De manier waarop je dat doet is in SOLIDWORKS 2021 verbeterd.

Je versleept op een intuïtieve manier het profiel met de nieuwe ‘pierce points’. Dat zijn blauwe bolletjes waarmee je een profiel positioneert en draait totdat deze op de gewenste plek staat.

Deel 2 E

Meer weten?

Houd onze LinkedIn-pagina, website en nieuwsbrief in de gaten! Binnenkort kun je je inschrijven voor de online Innovatieweek. Er komen nog meer blogs over dit onderwerp. Zo bereid je jezelf alvast voor op de release.

Wil je altijd op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsmailing: uitnodigingen voor webinars, info over SOLIDWORKS updates én elke laatste donderdag van de maand de meest recente blogs in je mailbox.
Door op inschrijven te klikken geef je Design Solutions toestemming om je persoonsgegevens op te slaan en te verwerken om je de nieuwsmailing te kunnen bezorgen. Je kunt jezelf altijd uitschrijven.

Arne Van Nieuwenhuyze