3D CAD | 1 min Leestijd

SOLIDWORKS 2021: 5 assembly verbeteringen

Arne Van Nieuwenhuyze
08-10-20

SOLIDWORKS 2021 staat voor de deur! Je kunt je nu inschrijven voor de Innovatieweek van dinsdag 26 oktober t/m donderdag 29 oktober. In deze week geven we 3 uitgebreide webinars om de komst van SOLIDWORKS 2021 te vieren. Daarbij komt natuurlijk de vertrouwde What’s New aan bod. Maar we houden ook sessies over Product Data Management en Virtueel testen.

In deze blog behandelen we 5 verbeteringen op het gebied van samenstellingen.

1 Detecteer en verwijder kringverwijzingen

Er is niets erger dan circular references! Hele samenstellingen kunnen daar op vastlopen. Maar gelukkig is er een oplossing. Vanaf SOLIDWORKS 2021 kan je door middel van Rebuild Performance circular references uit je samenstellingen halen.

Deel 3 1 A

2 Automatisch resolven van lightweight componenten

deel 3 2 Aa

Als je werkt met grote samenstellingen die je lightweight hebt ingeladen, kun je nu makkelijker een part volledig inladen, oftewel resolven. Hoe doe je dat? Klik op het kleine pijltje, of klik met de rechtermuisknop op de part.

deel 3 2 B

3 Verbeterde Mates Interface

Het is nu nog makkelijker om vrienden Mates te vinden! De interface is verbeterd. Je ziet nu naast Standaard Mates ook Mechanical, Analysis en Advanced Mates. Zo leg jij makkelijker verbanden tussen verschillende parts.

deel 3 3 ADeel 3 3 B

4 Chain Patterns gelijkmatig verdelen

 

Vanuit de Chain Pattern functie kan je vanaf nu het component gelijkmatig verdelen over de lengte van het pad.

Deel 3 4 A

 

5 Koppel parts binnen patterns


Heb je bepaalde parts in een pattern geplaatst? Denk maar aan een bout die je door middel van een circular pattern hebt toegevoegd. Zou het niet fijn zijn als je alle parts in dit pattern kunt koppelen? Ja, hè? Nou, dat kan dus nu!

Je kan de resultaten van een patroon koppelen aan de configuratie van de seed. Zo ziet dat eruit in SOLIDWORKS 2021:

 Deel 3 5 A

 

 

 

Meer weten?

 Wil je meer weten over SOLIDWORKS 2021? Houd onze kanalen in de gaten.

Wil je altijd op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsmailing: uitnodigingen voor webinars, info over SOLIDWORKS updates én elke laatste donderdag van de maand de meest recente blogs in je mailbox.
Door op inschrijven te klikken geef je Design Solutions toestemming om je persoonsgegevens op te slaan en te verwerken om je de nieuwsmailing te kunnen bezorgen. Je kunt jezelf altijd uitschrijven.

Arne Van Nieuwenhuyze