<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
SOLIDWORKS | 2 min Leestijd

SOLIDWORKS 2022 SP2 introduceert ondersteuning voor Windows 11

Berry Mulder
18-05-22

In ons vorige blog “Wacht even met Windows 11 als je SOLIDWORKS gebruikt” gaven we aan dat je beter nog even kon wachten met een upgrade naar Windows 11. Maar nu is het wachten voorbij!

SOLIDWORKS handhaaft strenge normen en werkt nauw samen met Microsoft en oplossingspartners voor de hoogste kwaliteitservaring. Hierdoor duurde het even voordat SOLIDWORKS alles had getest en goedgekeurd.

Sinds 25 april is het allemaal rond. Daarom introduceert Dassault Systèmes SOLIDWORKS in haar release van SOLIDWORKS 2022 SP2 ondersteuning voor Microsoft Windows 11. Dit geldt voor het gehele SOLIDWORKS Desktop-portfolio (exclusief 3DEXPERIENCE-producten).

Voordat je start met upgraden is het belangrijk om een aantal zaken door te nemen:

 

1. Voldoet de hardware van je werkstation om te upgraden naar Windows 11?

Blog Afbeelding2

Controleer de Windows 11 specificaties en systeemvereisten op de website van Microsoft

 

2. Zijn er andere belangrijke applicaties die (nog) geen Windows 11 ondersteunen?

Misschien zijn er andere belangrijke applicaties zoals bijvoorbeeld ERP, CAM, DriveWorks, Render of Nest software op je werkstation die Windows 11 (nog) niet ondersteunen. Controleer dit goed voordat je verder gaat.

 

3. Windows 11 alleen in combinatie met SOLIDWORKS 2022 SP2

Wil je upgraden naar Windows 11, dan moet je ook SOLIDWORKS upgraden naar 2022 SP2.

Meer informatie over de SOLIDWORKS hardware- en systeemeisen vind je op de SOLIDWORKS website.

Blog Afbeelding5

 

4. Gebruik je SOLIDWORKS PDM Professional?

Wil je Windows 11 in combinatie met SOLIDWORKS 2022 SP2 gebruiken en werk je ook met SOLIDWORKS PDM Professional? Upgrade dan ook je SOLIDWORKS PDM server software; controleer daarvoor eerst de hardware- en systeemeisen van de SOLIDWORKS PDM server.

 

5. Raadpleeg altijd je systeembeheerder.

Het kan zijn dat het upgraden geblokkeerd is door je systeembeheerder. Maar ook al heb je administratieve rechten, ga nooit zomaar upgraden naar Windows 11! Ons advies is om altijd contact op te nemen met je IT afdeling of partner. Mocht je alsnog een vraag hebben, neem dan gerust contact op met onze helpdesk

 

Details

Staan alle lichten op groen, dan kan je SOLIDWORKS 2022 SP2 downloaden

Afbeelding6

Bekende problemen en eventuele compatibiliteitsproblemen met betrekking tot Windows 11 worden beschreven in SOLIDWORKS Knowledge Base Solutions S-079805 & S-079806:

  • S-079805 What version year and service pack of SOLIDWORKS supports Windows 11
  • S-079806 Known compatibility issues between SOLIDWORKS 2022 SP2 and Windows 11

Voor meer informatie over deze Solutions login op de SOLIDWORKS Customer Portal en klik op de S-079805 of S-079806 link.

Als laatste heb je de SOLIDWORKS 2022 SP2 Release Notes. De Release Notes geven een beknopte beschrijving van een nieuw product of specifieke wijzigingen die in een productupdate zijn opgenomen, zoals de ondersteuning van Windows 11.

 

Upgraden?

Het is verleidelijk om op de Windows upgrade knop te drukken, maar dat hoeft natuurlijk niet; SOLIDWORKS zal de komende jaren zonder problemen blijven draaien op Windows 10. Ga je wel upgraden naar Windows 11? Neem dan bovenstaande zaken goed door en raadpleeg altijd je systeembeheerder. 

 

Wil je altijd op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsmailing: uitnodigingen voor webinars, info over SOLIDWORKS updates én elke laatste donderdag van de maand de meest recente blogs in je mailbox.
Door op inschrijven te klikken geef je Design Solutions toestemming om je persoonsgegevens op te slaan en te verwerken om je de nieuwsmailing te kunnen bezorgen. Je kunt jezelf altijd uitschrijven.

Berry Mulder