Design Solutions Blog
Alles over SOLIDWORKS – tips, nieuws en innovatie
27-jan-2020 11:57:17

Met de release van SOLIDWORKS 2020 is ook Product Data Management (PDM 2020) beschikbaar. In SOLIDWORKS PDM 2020 zijn er naast diverse verbeteringen ook nieuwe mogelijkheden waarover ik graag iets meer vertel. Vandaag deel 3 van de serie: betere workflows.

Betere workflows

In 2020 is een nieuwe voorwaarde toegevoegd aan de workflows: ‘Child Reference current State’. Deze nieuwe conditie controleert de workflowstatus van onderliggende referenties. In sommige situaties is dat nodig. Ik geef je een voorbeeld.

In onderstaande afbeelding wordt de Drawing met de transitie ‘Passed Approval’ van Development naar Approved goedgekeurd terwijl het bijbehorend SOLIDWORKS Part niet wordt meegenomen in de transitie (uitgevinkt).

Het resultaat zou betekenen dat de tekening is goedgekeurd terwijl het model op tekening nog in de status Under Change blijft staan en aangepast kan worden.

Dit is niet de bedoeling. Je voorkomt dit met de nieuwe conditie ‘Child Reference current State’.

7

Deze nieuwe conditie kun je ook inzetten voor het voorkomen van het vrijgeven van een samenstelling waarin componenten worden gebruikt die vervallen (Obsolete) zijn. De gebruiker moet eerst de vervallen componenten vervangen voordat de samenstelling vrij geven wordt.

Meer informatie

Deze blog is het derde deel van een serie. Lees hier de andere delen:

Deel 1: betere prestaties

Deel 2: sneller gegevens vinden

Deel 4: gebruiksgemak in Web2

Kijk voor alle verbeteringen in SOLIDWORKS PDM 2020 op: What's New in SOLIDWORKS PDM 2020

Ben je van plan om SOLIDWORKS PDM te gaan upgraden naar 2020 check de systeemeisen op de website van SOLIDWORKS: SOLIDWORKS and SW PDM System Requirements

Wil je meer weten over de mogelijkheden van SOLIDWORKS PDM of wat er komt kijken bij het upgraden van  SOLIDWORKS PDM neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Terug naar blogoverzicht
Terug naar Home

Gratis adviesgesprek

Ontdek hoe jij met SOLIDWORKS betere ontwerpen, lagere kosten en kortere ontwikkeltijden realiseert.