<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-TNV24CD" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Met SOLIDWORKS-certificaten laat je zien wat je in huis hebt

Als engineer is het erg belangrijk om je kennisniveau hoog te houden. De 3D CAD-software verandert en de markt ook. Wil je succesvol blijven dan moet je bijblijven.

Het komt vaak voor dat engineers zichzelf SOLIDWORKS aanleren of alleen een basistraining volgen. Tijdens iemands carrière wordt doorgaans niet snel meer bekeken of een engineer voldoende kennis en vaardigheden heeft om alle mogelijkheden van de software optimaal en efficiënt te gebruiken.

Maar hoe kan je als engineer aantonen dat je de SOLIDWORKS skills in huis hebt om je ontwerpkwaliteiten maximaal te laten renderen? Dat je alles uit de 3D CAD software haalt? Van de andere kant wil je als werkgever natuurlijk ook weten of je medewerkers SOLIDWORKS optimaal gebruiken. En of het ontwerpproces misschien wel verkort kan worden met lagere kosten?

Om inzicht en zekerheid te geven in dit soort vraagstukken, bieden SOLIDWORKS en Design Solutions twee mogelijkheden:

  • Certificering
  • Bedrijfsscan

Certificering

SOLIDWORKS biedt gebruikers de mogelijkheid om hun kennis en vaardigheden aan te tonen met een internationaal erkende certificering. Als je slaagt voor het examen krijg je een certificaat en een vermelding in een internationale gebruikers database van SOLIDWORKS.

Bedrijven hebben door deze certificering de zekerheid dat medewerkers de potentie hebben om de software ten volste te kunnen gebruiken. In sollicitatieprocedures geven deze certificeringen je als werkgever bovendien direct inzicht in het niveau van softwaregebruik van de betreffende sollicitant. Gecertificeerde gebruikers onderscheiden zich hier dus mee op de arbeidsmarkt.

1

 

Welke niveaus zijn er?

Er zijn verschillende SOLIDWORKS certificeringen die aangeven welk niveau van kennis en vaardigheden een engineer bezit.

CSWA

De CSWA-certificering (Certified SOLIDWORKS Associate) toont aan dat een engineer beschikt over SOLIDWORKS basiskennis.

CSWP

Een volgende stap is het behalen van een CSWP-certificering (Certified SOLIDWORKS Professional). Hiermee bewijst een engineer dat hij of zij gevorderde SOLIDWORKS kennis en vaardigheden heeft. Hierna zijn er verschillende productcertificeringen te behalen.

CSWE

De ultieme SOLIDWORKS certificering is CSWE (Certified SOLIDWORKS Expert). Informatie over de verschillende certificeringen vind je via deze link.

Certificatietraining

Om goed voorbereid te zijn op een certificering biedt Design Solutions diverse basistrainingen aan waarin cursisten de essentials van de software leren. Ook verzorgen we speciale certificeringstrainingen als voorbereiding op het certificeringsexamen CSWE. Na een voorbereidende training wordt er afgesloten met het maken van het SOLIDWORKS examen.

Certificeringen zijn bij een actief onderhoudscontract gratis (2 certificeringen per SOLIDWORKS licentie/ per jaar). Wil je meer certificeringen behalen in een jaar, dan moet je hiervoor betalen bij SOLIDWORKS.

2

 

Bedrijfsscan

Goede kennis en vaardigheden in het gebruik van de software zijn belangrijk, maar optimale inzet van de software in het bedrijfsproces is even belangrijk. Hiervoor biedt Design Solutions bedrijven de mogelijkheid om een bedrijfsscan uit te laten voeren. 

Een van onze ervaren SOLIDWORKS consultants komt dan eerst ter plekke op de bedrijfsvloer een inventarisatie doen. Hij of zij bekijkt welke processen en bedrijfsdoelen er zijn. Daarna kijkt onze expert welke software er wordt gebruikt en hoe die software wordt ingezet. Wellicht is er sprake van integratie met andere pakketten, zoals een ERP-systeem, of is dat een gebied waar winst te behalen valt. 

Aan de hand van de inventarisatie stelt onze consultant een rapportage op waarin hij of zij advies geeft over mogelijke verbeteringen. Dat kan gaan over het gebruik van SOLIDWORKS, maar ook de gehanteerde werkwijze of de samenwerking tussen de verschillende afdelingen. Op basis van dit rapport kunnen bedrijven dan hun ontwerpproces aanpassen, zodat de doorlooptijd en kosten optimaal zijn. 

Wil je meer weten over SOLIDWORKS certificeringen of een bedrijfsscan? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op.