Design Solutions Blog
Alles over SOLIDWORKS – tips, nieuws en innovatie
20-jul-2016 9:53:52

Het testen van producten die in 2D ontworpen zijn, is alleen fysiek mogelijk. Het product moet eerst gemaakt worden waarna het pas getest kan worden op werking of kwaliteit. Het is daarmee een tijdrovend en kostbaar proces. Als dit product in 3D opgezet zou zijn, is het mogelijk om het virtueel te testen en zo in een vroeg stadium analyses uit te voeren.

Het virtueel testen van producten is een van de grote voordelen die het ontwerpen in 3D met zich meebrengt. Producten kunnen op allerlei manieren virtueel belast worden, waarmee uw product innovatiever wordt, fouten in een vroeg stadium gedetecteerd zijn en de kwaliteit verhoogd wordt.

Huidige 2D situatie:

Ontwerpen in 2D bestaan uit een aantal aanzichten die tezamen het product vormen. Testen of de producten ook aan de eisen en specificaties voldoen is alleen mogelijk door het product eerst fysiek te produceren. Dit prototype kan vervolgens getest worden op de werking en of het voldoet aan de krachten die het dient te doorstaan.

Indien uit de test blijkt dat dit niet zo is, dient het hele proces opnieuw te gebeuren. Het ontwerp wordt in 2D aangepast, inclusief alle aanzichten en stuklijsten. Vervolgens dient er een nieuw prototype gemaakt te worden om te verifiëren of het product nu wel goed is.

Al deze stappen zijn tijdrovend en kostbaar, waardoor deadlines en time-to-market in gevaar kunnen komen.

Werken in 3D:

In een 3D systeem wordt het product volledig en met elk detail opgezet, inclusief materiaaleigenschappen, waardoor er allerlei test en analyse mogelijkheden zijn. De meest simpele maar belangrijke is gewichtsbepaling. Doordat het 3D model virtueel alle fysieke eigenschappen bevat, is het gewicht en zwaartepunt letterlijk met één druk op de knop te bepalen. Dit geldt voor zowel losse onderdelen als voor samenstellingen met diverse onderdelen van verschillende materialen. In samenstellingen is het ook mogelijk, met dezelfde druk op de knop, om te bepalen of de onderdelen elkaar niet doorsnijden. Dit product kan dan immers niet samengesteld worden in de werkelijkheid. Het bespaart veel tijd en geld om dit al te constateren tijdens het ontwerpproces in plaats van tijdens de assemblage.

Er zijn echter nog veel bredere analyse mogelijkheden beschikbaar via simulatie functionaliteit. Zo kan bijvoorbeeld een product virtueel ingeklemd en belast worden, zodat middels een kleurenplot duidelijk wordt waar de spanningen en doorbuigingen in een product komen. Op basis van deze analyse kan een model worden aangepast, bijvoorbeeld dikker of juist dunner worden gemaakt. Door dezelfde analyse nogmaals te doen, zijn de nieuwe resultaten direct zichtbaar zonder dat er ook maar één onderdeel fysiek geproduceerd is. Ook kunnen er met een 3D model veel meer inzichten verkregen worden. Denk aan doorsnedes zodat de spanningsopbouw zichtbaar is binnenin het model of animaties van de opbouw van de spanningen en doorbuigingen.

SOLIDWORKS-Simulation.jpg

Afbeelding: simulatie van spanningen in een product.

Andere simulatie mogelijkheden zijn vloeistof en gas simulaties. Hiermee kunt u bepalen hoe een vloeistof door een product stroomt en met welke snelheid, temperatuur en druk. Met wederom allerlei visuele analyseresultaten. Andere mogelijkheden zijn de warmteontwikkeling van printplaten met alle componenten, zodat duidelijk wordt waar koeling moet plaatsvinden.

SOLIDWORKS-Flow-Simulation.jpg

Afbeelding: vloeistof simulatie in 3D.

Ook is het mogelijk om bewegingen te simuleren, zodat er inzicht verkregen wordt met welke snelheid en krachten een mechanisme werkt. U kunt zelfs een productielijn virtueel simuleren om de doorlooptijd te bepalen.

Simulatie software is zo geavanceerd dat met zogenaamde "topologie optimalisatie" de vorm van een product automatisch kan worden aangepast aan de ingegeven belastingcondities, zodat de beste, sterktste en lichtste vorm ontstaat.

Conclusie:

Het werken in 3D zorgt voor:

  • Kosten en tijdsbesparing door producten virtueel te simuleren ipv prototyping
  • Het verbeteren van de kwaliteit door fouten in een vroeger stadium te detecteren
  • Innovatievere producten ontwikkelen door geavanceerde simulatie

Wilt u meer weten over de voordelen die een overstap van 2D naar 3D voor u kunnen opleveren? Klik dan hier voor het eBook: Upgrading from 2D to 3D will help you and your company succeed.

Vraag het eBook aan <http://info.designsolutions.nl/upgraden-van-2d-naar-3d>

Nieuwsupdates ontvangen?

Blogs op onderwerp

see all

Recente blogs