SOLIDWORKS Tips | 1 min Leestijd

Wacht even met Windows 11 als je SOLIDWORKS gebruikt

Winfred Rozeboom
21-10-21

Het is zover! Windows 11, de opvolger van Windows 10, is vanaf 5 oktober 2021 officieel beschikbaar. Meer informatie over dit nieuwe besturingsysteem vind je op de site van Microsoft.

Maar wacht nog eventjes met installeren! Op dit moment ondersteunt SOLIDWORKS Windows 11 nog niet. Er hebben al meerdere mensen over gebeld naar onze helpdesk. Je doet er dus verstandig aan nog niet te upgraden.

Windows 11

 

Maar wanneer ondersteunt SOLIDWORKS Windows 11?

Eén ding is zeker: SOLIDWORKS zal het gaan ondersteunen. Naar verwachting komt de officiële ondersteuning voor Windows 11 in een later Service Pack van SOLIDWORKS 2022. Het is nog niet bekend in welk Service Pack dit precies zal zijn. Wel is bekend dat SOLIDWORKS dit op korte termijn zal aankondigen. Zodra de aankondiging is gedaan wordt dit bijgewerkt op de systems requirements pagina.

 

Betekent dit dat SOLIDWORKS stopt met het ondersteunen van Windows 10?

Nee. Meestal volgt SOLIDWORKS de levenscyclus van de besturingssystemen van Microsoft. Op dit moment is bekend dat Windows 10 nog tot 14 oktober 2025 wordt ondersteund door Microsoft. Meer informatie hierover vind je hier op de website van Microsoft. Concreet betekent dit voor SOLIDWORKS dat ondersteuning van Windows 10 waarschijnlijk blijft tot SOLIDWORKS 2025 SP5.

Wil je altijd op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsmailing: uitnodigingen voor webinars, info over SOLIDWORKS updates én elke laatste donderdag van de maand de meest recente blogs in je mailbox.
Door op inschrijven te klikken geef je Design Solutions toestemming om je persoonsgegevens op te slaan en te verwerken om je de nieuwsmailing te kunnen bezorgen. Je kunt jezelf altijd uitschrijven.

Winfred Rozeboom