Design Solutions Blog
Alles over SOLIDWORKS – tips, nieuws en innovatie
16-mei-2019 14:03:43

Waarschijnlijk heb je er al wel eens over gehoord: Social Collaboration Services. SOLIDWORKS en moederbedrijf Dassault Systèmes communiceren er veel en vaak over. Maar wat is het eigenlijk? Wat is de meerwaarde voor jouw ontwerpproces en bedrijf? In deze blog lichten we een tipje van de sluier.

Wat is 3DEXPERIENCE Social Collaboration Services?

In een notendop: online samenwerken aan jouw ontwerp. Via een online platform verbind je medewerkers, partners en klanten en daarmee maak je samenwerking en het eenvoudig delen van ontwerpinformatie mogelijk.

Volgens SOLIDWORKS versterkt Social Collaboration Services je innovatiekracht omdat je meer grip krijgt op je proces. Je neemt sneller betere beslissingen op basis van actuele data en gestroomlijnde feedback. Je verhoogt de productiviteit door het delen van informatie door het hele kanaal. Je bent minder tijd kwijt met het updaten van data, de voortgang controleren en eindeloze mails.

 

 

Wat kun je met het 3DEXPERIENCE platform?

Met het 3DEXPERIENCE platform heb je altijd en overal toegang tot je ontwerpgegevens. Dus niet alleen via computer, maar ook via je smartphone of tablet. Deze informatie kun je op een veilige manier opslaan, bewerken en delen. Voor elke gebruiker is 5 GB cloudopslag inbegrepen. Heb je meer nodig, dan moet je daarvoor bijbetalen.

Via het Social Collaboration Services platform kun je real-time informatie inzien van verschillende bronnen binnen je bedrijf, je omgeving en de industrie. Daardoor staan de neuzen altijd in dezelfde richting en verkleint het platform de kans op rework, fouten en misverstanden.

Collaborate

Kortere lijntjes voor samenwerking

Samenwerken met interne en externe partijen is via Social Collaboration Services ook kinderspel. Productvisualisaties voor marketing, opengewerkte tekeningen en specs voor de tekstschrijver, revisiedocumenten voor management, werktekeningen voor leveranciers en ga zo maar door. Je kunt zelfs live aantekeningen maken op een 3D CAD-ontwerp om zo min mogelijk tijd te verliezen aan revisierondes.

Kennisuitwisseling

Heb je een vraag over hoe je iets moet ontwerpen? Twijfel je over de juiste ontwerpkeuze? Via Social Collaboration Services heb je toegang tot een wereldwijde community die je verder kan helpen. Je kunt ook trainingen volgen of juist jouw kennis delen met anderen.

Snel een prototype maken

Heb je een ontwerp of prototype dat je wilt produceren? Via het onderdeel 3DEXPERIENCE Marketplace contacteer en vergelijk je gemakkelijk industriële dienstverleners wereldwijd. Bijvoorbeeld om je prototype te laten 3D-printen of op een freesbank te laten maken. 

SCS

Voor wie is Social Collaboration Services nuttig?

Social Collaboration Services is bij uitstek geschikt voor bedrijven die producten of onderdelen ontwerpen en daarbij veel informatie uitwisselen intern en extern. Elk team in de organisatie kan profiteren van de kracht van Social Collaboration Services. Engineering, Marketing, Sales, IT, Finance, HR, management en meer.

Hoe kun je met Social Collaboration Services aan de slag?

Social Collaboration Services voor SOLIDWORKS zit momenteel in de opstartfase en is alleen beschikbaar voor klanten met een geldig onderhoudscontract. Voor elke SOLIDWORKS licentie kun je een Social Collaboration Services licentie krijgen op het 3DEXPERIENCE platform. Je zou kunnen zeggen dat je dan meedoet aan een pilot.

Je kunt Social Collaboration Services aanvragen via de website van SOLIDWORKS of via ons als je klant bij ons bent.

Vraag Social Collaboration Services aan

Wil je meer weten over Social Collaboration Services? Neem gerust contact op want we hebben een expert in huis die al veel ervaring heeft opgedaan met Social Collaboration Services voor vergelijkbare producten van Dassault Systèmes. 

Neem contact op

 

Terug naar blogoverzicht
Terug naar Home

Gratis adviesgesprek

Ontdek hoe jij met SOLIDWORKS betere ontwerpen, lagere kosten en kortere ontwikkeltijden realiseert.