SOLIDWORKS 2022 | 2 min Leestijd

De top 10 verbeteringen in SOLIDWORKS 2022

Walter Poot
04-11-21

We delen graag de top 10 verbeteringen in SOLIDWORKS 2022 in blogvorm met je. Binnenkort verschijnen blogs over de beste hardware voor SOLIDWORKS 2022, de verbeteringen in Simulation en eerder plaatsten we al wat korte tips.

Bekijk je liever het webinar? Dat kan ook. Ga dan naar What’s New in SOLIDWORKS 2022.

Dit zijn de 10 meest opvallende verbeteringen aan de nieuwe versie van SOLIDWORKS!

1 Work Smarter / Work Faster / Work Together

We starten met de hoofdthema’s van SOLIDWORKS 2022.

‘Work Smarter’: SOLIDWORKS heeft de interface duidelijker gemaakt waardoor de workflow verbeterd is en je nóg intuïtiever kunt werken.

‘Work Faster’: Verbeteringen in de performance in de omgang met grote samenstellingen, aanpassingen in de grafische weergave, nieuwe features en part mogelijkheden geven het gewenste resultaat sneller, waardoor de deadline kan worden gehaald.

‘Work Together’: 3DEXPERIENCE wordt steeds toegankelijker vanuit de cloud en vanuit SOLIDWORKS. Zo kun je makkelijker je ontwerp via de cloud delen en online modelleren met 3DEXPERIENCE.

2 S-Key, Q-key, Hover, Alt-key, Tab-key

De mogelijkheden van de S-key zijn uitgebreid met de ‘command search’ hierdoor kan je snel je menu uitbreiden en functies vinden.

2. S key mates

Door met je muis over een cilindrisch vlak te hoveren, worden de assen zichtbaar. Met de Q-key worden alle planes in je model aangezet.

2. planes

Door bij het naar binnen slepen van bijvoorbeeld een STEP file de ALT-key in te drukken, krijg je direct toegang tot de import options.

2. Alt key step

Gebruik bij het plaatsen van een ‘Hole Wizard Slot’ de TAB-toets om het slot 90 graden te draaien van horizontaal naar verticaal.

2 hole wizard tab

3 Stud Wizard

Vergelijkbaar met de ‘Hole Wizard’ kan je in SOLIDWORKS 2022 ‘Studs’ plaatsen in je model. Studs zijn stukjes draadeind die op een model worden geplaatst.

3. stud wizard

4 Section maken rondom een as

Voor het maken van een section view in een model kan je in SOLIDWORKS 2022 nu ook gebruik maken van een referentie-as. De section zal rondom deze as worden opgezet.

4. section view

5 Custom property window aanpassingen

Het window voor de custom properties heeft een extra tabblad gekregen waarin een ‘summary’ wordt gegeven van de eigenschappen van de verschillende properties.

5. custom property

Verder kun je per property aangegeven voor welke configuratie deze moet worden aangepast.

6 Configurations / Design Table    

De Excel Design Table is in de nieuwe versie naar de achtergrond verdwenen. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om Excel op je pc te hebben staan om deze te kunnen gebruiken. Zodra er configuraties worden aangemaakt zal SOLIDWORKS automatisch een ‘configuration table’ aanmaken.

6. configurations

7 Exclude from BOM

De functie ‘Exclude from BoM’ was al aanwezig in de samenstelling, maar kun je nu bij het maken van een onderdeel de eigenschap meegeven met het part. Hierdoor wordt het eenvoudiger om al vanaf part niveau onderdelen uit te sluiten van de BoM. Je stelt deze eigenschap in vanuit de properties van de configuratie.

7. exclude from bom

8 File open STEP / IFC

Grote STEP files en IFC files zijn wel te openen met SOLIDWORKS maar het duurde soms lang voordat de file geladen is. In SOLIDWORKS 2022 is er veel veranderd aan de manier waarop STEP files worden ingelezen. Hierdoor gaat het laden dubbel zo snel.

8. step IFcs
Voor IFC files is er een interface gekomen waarin je kan aangeven welke onderdelen worden geladen. Op deze manier kunnen deze vaak grote files maar voor een gedeelte worden geopend.

9 Large design review / Detailing mode

Vanuit de ‘Large Design Review’ mode kun je nu ook sub-samenstellingen openen. Je kunt kiezen tussen ‘Resolved’ en ‘Large Design Review’.

9. large design review

Als er van de sub-samenstelling een tekening in de map aanwezig is, kan deze ook geopend worden in ‘Detailing Mode’

9. detailing mode

10 Geometric tolerance en diameter dimension.

De interface van de ‘Geometric Tolerance’ is volledig aangepast. Vanuit de interface kan direct in alle richtingen worden aangepast aan het block zodat elke variant kan worden gemaakt.

10. geometric tolerance

Meer weten?

Wil je álle nieuwe functies in SOLIDWORKS 2022 zien? Bekijk dan het What’s New webinar. Voor meer SOLIDWORKS 2022 verbeteringen houd ook onze blog in de gaten.

 

Wil je altijd op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor onze nieuwsmailing: uitnodigingen voor webinars, info over SOLIDWORKS updates én elke laatste donderdag van de maand de meest recente blogs in je mailbox.
Door op inschrijven te klikken geef je Design Solutions toestemming om je persoonsgegevens op te slaan en te verwerken om je de nieuwsmailing te kunnen bezorgen. Je kunt jezelf altijd uitschrijven.

Walter Poot